Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,01
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,04
  • BIST
    %0,92
Halley Pasta

Halley Pasta

Bebek sahibi olduktan sonra konuklara daha pratik pastalar yapmak zorunda kalıyor insan. İşte bu nedenden bebek görmek için gelen davetlilerime daha evvel bir blogda görüp usumda kalan halley pastayı yapmaya karar vermiştim. Google’da aratınca bir hayli blogda çıkıyor karşınıza, ben o zaman nerden almıştım anımsamıyorum ama iyiki usuma gelmiş bu pasta. Tadı basitliği ile ters orantılı. O kadar kolay ama bir okadar lezzetli. Lezzetini ise şöyle anlatabilirim, şimdiye kadar bir hayli pasta yaptım ama bu pastayı her yiyen tarifini istiyor. Ben de artık o zamandan beri ne zaman pasta yapmam gerekse hep bunu yapıyorum. Zati daha uzun uğraşlar isteyen bir müddetim de yok. Yukarda gördüğünüz ise en son yaptığım, banalde siyah çikolatalı sos kullıyor ama eşim yanlışlıkla beyaz çikolatalı sos almış, ama iyiki yanlış almış bu hali de çok hoş oldu.

Malzemeler:

  • 10 adet Ülker Halley
  • 2 kutu kremşanti
  • 2 kadeh süt
  • 10-12 adet petibör bisküvi
  • 1 çay kadehi hindistan cevizi

Üzeri için:

  • 1 kutu çikolatalı sos
  • 2.5 su kadehi süt
  • Hindistan cevizi

Hazırlanması:

  • Kremşantileri 2 kadeh sütle çırptım, içine halleyleri 4 veya 6 ya kesip kattım
  • Kremşantinin içine petibörleri kırdım ve hindistan cevizini de katıp karıştırdım. Dikdörtgen bir borcama döküp yaydım.
  • Üzerinde yazdığı biçimde çikolatalı sosu pişirdim, soğuduktan sonra pastanın üzerine döktüm. Üzerini hindistan cevizi ile süsledim.
  • Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz önerim 1 gece evvelden yapın

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Halley Pasta

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın