Tereyağı, ayçiçek yağı ve unu bir tencereye alın. Un çok sararmayacak biçimde 4-5 dakika kadar karıştırarak kavurun. Tencereyi ocaktan alarak, yavaş yavaş sütü ilave edin. Pürüzsüz olana kadar karıştırmaya devam edin.
Karışımı ikiye ayırın. Her iki parçaya da 4 çorba kaşığı şeker ilave ederek pişirin. Piştikten sonra ocaktan indirdiğiniz muhallebilerden birinin içine vişne suyu ilave edip iyice karıştırın.
Diğer tenceredeki muhallebiye de vanilya ilave edip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının içini streç ile kaplayın.
Kalıbın orta kısmına ilk evvel 1 kepçe beyaz muhallebi, ardından 1 kepçe vişneli muhallebi dökün. Bu operasyonu tüm muhallebiler bitinceye kadar devam ettirin. Muhallebiler oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
Oda sıcaklığındaki muhallebiyi buzdolabına alarak en az 2-3 saat dinlendirin. Soğuduktan sonra dilimleyin ve servis yapın.