Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,05
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %0,09
  • BIST
    %-0,25
Halkalı Muhallebi

Halkalı Muhallebi

Halkalı Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 lt süt
  • 5 çorba kaşığı un
  • 8 çorba kaşığı şeker
  • 70 g tereyağı
  • 5 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 koli vanilya
  • 1/2 vişne suyu

Halkalı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, ayçiçek yağı ve unu bir tencereye alın. Un çok sararmayacak biçimde 4-5 dakika kadar karıştırarak kavurun. Tencereyi ocaktan alarak, yavaş yavaş sütü ilave edin. Pürüzsüz olana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Karışımı ikiye ayırın. Her iki parçaya da 4 çorba kaşığı şeker ilave ederek pişirin. Piştikten sonra ocaktan indirdiğiniz muhallebilerden birinin içine vişne suyu ilave edip iyice karıştırın.
  • Diğer tenceredeki muhallebiye de vanilya ilave edip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının içini streç ile kaplayın.
  • Kalıbın orta kısmına ilk evvel 1 kepçe beyaz muhallebi, ardından 1 kepçe vişneli muhallebi dökün. Bu operasyonu tüm muhallebiler bitinceye kadar devam ettirin. Muhallebiler oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  • Oda sıcaklığındaki muhallebiyi buzdolabına alarak en az 2-3 saat dinlendirin. Soğuduktan sonra dilimleyin ve servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın