Malzemeler
Yapılışı
Tatlınıza ilk olarak hamuru hazırlamakla başlayın. Bir buçuk çay bardağı kadar ılık sütün içerisine 1 tatlı kaşığı kadar kuru mayayı koyarak içerisinde eritin. Hamuru yoğuracağınız kabın içersine 3 su bardağı kadar unu eleyerek koyun. Unun orta kısmını açarak orta tarafa 2 adet limon kabuğu rendesini, 1 paket kabartma tozunu, yarım çay bardağı kadar irmiği ve 1 çay bardağı hindistan cevizini ekleyin. Bu malzemeleri hamurla karıştırdıktan sonra 1 adet yumurtayı, yarım çay bardağı kadar sıvıyağı, oda sıcaklığında erittiğiniz tereyağını ve sütün içerisinde erittiğiniz mayayı karışıma ekleyerek yoğurmaya başlayın. Kabın içerisindeki hamuru iyice yoğurduktan sonra yaklaşık olarak 20 dakika boyunca dinlenmeye bırakın. Hamurunuz dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parçaları uzunlamasına açın ve açtığınız parçaları yuvarlak yaparak birleştirin. Diğer tüm parçaları da bu şekilde birleştirerek tepsinin üzerine dizin. Tepsinin üzerine dizdiğiniz halkaların üzerine öncelikle yumurta sarısı sürün ve daha sonra susama batırarak önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirmeye başlayın. Tatlının şerbetini de hazırlayarak fırından çıkardıktan sonra üzerine dökün. Afiyet olsun.