Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,11
  • ALTIN
    %0,26
  • BIST
    %-0,25
Halhal Tatlısı

Halhal Tatlısı

Halhal Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 çay adalȩığı tuz
  • 2 çay adalȩığı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 yumurta

Kızartmak için

  • 2 su bardağı akışkan yağ

Şurubu için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek adalȩığı limon suyu

Üzeri için

  • Pudra şekeri İri kırılmış badem

Halhal Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, su, tuz ve şekeri orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşe alın. Yağ eriyip su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Unu yavaş yavaş kaynayan suya ilave edip süratle karıştırmaya başlayın. Yaklaşık 2-3 dakika sonra hamur iyice katılaşıp artık adalȩıkla karıştırılamaz hale gelince tencereyi hemen ocaktan alın ve hamuru bir sırça kaba aktarıp soğumasını bekleyin. Hamur soğuyunca yumurtaları hamura teker teker ilave edip, mikserin düşük devriyle 1-2 dakika çırpın.
  • Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynayınca ocağın altını kısıp limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şurubu soğumaya bırakın.
  • Sıvı yağı derin bir tencereye koyup kızdırın ve ocağın altını azıcık kısın. Hamuru bir krema sıkacağına doldurun. Yuvarlak şekli vererek agresif yağa sıkın. Hamurları önlü arkalı altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Kızarttığınız hamurları sıcakken soğuk şerbete atıp birkaç dakika bekletin. Servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri ve kocaman kırılmış badem serperek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın