Yarım çay kadehi sirke, 1 yumurta, 125 gr tereyağı, birer su kadehi yoğurt, süt ve ayçiçeği yağı, 1 kutu kabartma tozu ve 1 çay kaşığı limon suyunu hamur yoğurma kabına alın.
Azar azar un ilave edip orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 20 denk bezeye ayırın. Ceviz ve fındık içlerini çok ince olacak biçimde parçalayın.
10 bezenin üzerine nişasta serpip çay tabağı büyüklüğünde açın. Üst üste dizin. 10 hamuru aynı anda oklavayla tepsi büyüklüğünde incecik açın.
Açtığınız yufkaların üzerine azıcık ceviz ve fındık karışımından serpip oklavaya sarın. Oklava üzerinde büzerek bu biçimde oklavadan çıkarın.
10 cm ’lik parçalar biçiminde kesip yuvarlak biçim verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Öteki yufkaları da aynı biçimde hazırlayın.
Üzerlerine eritilmiş tereyağını fırçayla sürün. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın.
Şeker ve suyu tencereye alıp karıştırın ve şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Limon suyu ilave edip bir taşım daha kaynatın.
Sıcak şerbeti oda ısısındaki pişmiş hamurların üzerine dolaştırarak dökün. Şerbeti sürükleyene kadar bekletin. Üzerlerini Antep fıstığı ve kaymakla süsleyip servis yapın.
Bayram, kutlama gibi özel günlerde sunabileceğiniz nefis bülbül yuvası tarifine göz atmayı unutmayın.