Bir kasenin içine 2 yemek kaşığı şeker salep ve vanilyayı koyup üzerine azıcık süt ilave edip karıştırın.
Bu karışım bir kenarda beklesin ki kabarsın.
Bu sırada sütü ocağa alıp kaynatın kaynayan süte şekeri ilave edip havanlandırarak karıştırın, salepli karışımı ilave edip havanlandırarak karıştırmaya devam edin.
Bu operasyon çok ehemmiyetli dondurmamızın kıvamı için takribî 50 dakika kaynayan karışımı oda ısısına gelene kadar ara ara karıştırın ,soğuyan dondurma karışımını derin dondurucuya kaldırın.
Bir buçuk saatte bir dondurucudan çıkarıp mikserle iki üç dakika dakika çırpın.
Bu operasyonu 4-5 kez yineleyin.
Bu operasyonu yapmazsanız dondurmanız buzlu olur.
Azıcık emek ve zaman isteyen bir tarif fakat bu tarifi sınadıktan sonra artık dışarıdan dondurma almayacaksınız.