Hakikatinden Farksız Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle krem şantiyi bir kadeh sütle iyice çırpıyoruz. üzerini streçle kapatıp dolaba kaldıralım.
Bir litre sütü ocağa alıp altını açıyoruz. ısınmaya başlayınca üzerine şeker vanilya ve salepi ilave edip karıştırmaya başlıyoruz. süt çok fazla sıcak olmadan malzemeleri koyalım ve koyarken bir yandan da karıştıralım kii topaklanma olmasın
isteyen orjinal salepte kullanabilir 1 yemek kaşığı yeterli olacaktır.
Ayrıca şeker ve salep oranını istenilen ölçüde çoğaldırmak ve eksiltmek damak tadınıza kalmış.
Süt kaynamaya başlayınca altını kısıp kepçeyle savurarak en az on dakika kadar kaynatalım.
On dakikanın sonunda tencereyi ocaktan alıp soğumaya vazgeçelim. soğuyan sütlü karışıma dolapta katılaşan krem şantiyi ilave edip iyice karıştıralım.
Kakaolu için hazırlanan karışımı iki ayrı kaba alalım. birini dondurucuya koyalım.
Diğer karışıma kakao ilave edip tekerrür kakaoyu yedirene kadar karıştıralım.
Üzerine damla çikolata serpip onuda dondurucuya koyalım 2 yemek kaşığı kakao çok yoğun bir kakao tadına neden oluyor. Biz bu biçimde daha çok hoşlanıyoruz, siz isterseniz daha az kakao kullanabilirsiniz.
Denk donması için Yarım saate bir en az beş kere olmak koşuluyla dondurmayı muhtemelse mikserle karıştırıyoruz.
Bu tesirli karıştırma dondurmaya sünme özelliğini de katacaktır.
Karıştırma operasyonlarını mikserle yaparsak çok daha iyi neticeler elde edebiliriz. Eskimoya eş buzlu dondurmalar olmaz bu biçimde. Değişik dondurma tariflerinde görüşmek duasıyla.