Yarım çay kaşığı zencefil veyaçay kaşığının ucuyla sarı yiyecek boyası. Hiç kullanmaya öğrenirsiniz de.
Hakikat Limonlu Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle tencereye sütü alıp kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte takribî 9-10 dakika savura savura pişiriyoruz.
Sonra yarım koli kremayı yavaş yavaş kaynayan süte ilave edip karıştırıyoruz.
Bu biçimde de 3-4 dakika kaynattıktan sonra ayrı bir kasede şeker ve sahlebi karıştırıp yavaş yavaş süte ilave edip mikserle aralıksız karıştırarak süt kıvam alana dek pişirip altını kapatıyoruz.
Sütümüzü soğuması için dolaba alıp limonları hazırlıyoruz.
4 adet limonun kabuklarını rendeleyip suyunu sıkıyoruz.
Tamamen soğumuş olan sütümüze limon suyu ve kabuklarını ilave edip mikserle 3-4 dakika çırpıyoruz.
Sonra dolabın derin dondurucu kısmına kaldırıyoruz. 1 saat sonra dondurmamızı çıkarıp mikserle 2-3 dakika çırpıyoruz.
Her saatte bir çıkarıp aynı harekâtı uyguluyoruz.
En son çırpılmayacak kıvama geldiğinde, başka bir deyişle kaşıkla dahi güç karıştıracak kıvama geldiğinde son defa karıştırıp dolaba atıyoruz ve çıkarıp dondurmamızı afiyetle yiyoruz.