Güzel Kültürümüz Soframızın Gözbebeği Can Aşure Tarifi İçin Malzemeler
1.5 su bardağı aşurelik buğday
1,5 su bardağı nohut
1,5 su bardağı fasulye
10 adet incir ,kayısı, günkurusu
1 çay bardağı fıstık, fındık
1 çay bardağı sarı üzüm
4-5 adet ceviz
8 yemek kaşığı şeker
Tarçın, susam
Güzel Kültürümüz Soframızın Gözbebeği Can Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
✔️ Aşurelik buğdayımızı yıkayalım, süzelim, tekrar üzeri geçecek kadar su ilave edelim, nohut ve fasulyeyi de aynı şekilde hazırlayalım.
Geceden sabaha dinlenmeye bırakalım, ertesi gün kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim, incir, kayısı ve gün kurusunu küçük küpler şeklinde doğrayalım, fındık fıstığı ocakta biraz kavuralım.
Pişen buğdayımızın üzerine nohut ve fasulyeyi(pişmiş) ilave edelim, kayısı ve ı̇nciri dökelim, üzümü dökelim, 5-10 dk böyle kaynasın, şekerini dökelim.
Kuruyemişleri ilave edelim, 5 dakika da böyle çevirelim.
Pişme durumunu kontrol edelim, altını kapatalım.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. ✔️sıcak su sonradan ilave edebilirsiniz ✔️nohut ve fasulyeyi beraber pişirebilirsiniz. ✔️şekeri tam tadında oldu dilerseniz arttırabilirsiniz, malzeme miktarı azaltabilir, çoğaltabilirsiniz önemli olan bakliyatlar diri sert kalmasın. ✔️fındık ve fıstığı biraz kavurarak attım siz öyle atabilirsiniz. Afı̇yetle, sağlıkla. Göz hakkınızı helal edin😊 #aşuretarifi #aşurecandır #aşureayımızmübarekolsun.