Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Güveçte Taze Fasulye

Güveçte Taze Fasulye

Güveçte Taze Fasulye Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram taze fasulye
  • 750 gr kuzu kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 2 sivri biber
  • 2 kırmızı biber
  • 3 domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kadehi ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kadehi sıcak su
  • 300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Güveçte Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

  • Soğanı piyazlık doğrayın. Kırmızı ve sivri biberi jülyen doğrayın. Sarımsakları dörde ayrılın. Ayçiçeği yağını güveçte ısıtın.
  • Kuzu etlerini ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Soğanı ve sarımsağı ilave edip 1 dakika pişirin. Daha sonra kırmızı ve sivri biberleri ilave edip 2-3 dakika pişirin.
  • Ayıklayıp yarıya parçaladığınız taze fasulyeleri ilave ettikten sonra birkaç dakika daha soteleyin. Doğranmış domatesleri ve 1 çay kadehi sıcak suda erittiğiniz biber salçasını, tereyağını, tuzu ve baharatları ilave edip karıştırın.
  • 7-8 dakika kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Daha sonra evvelden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında kapağı kapalı olarak taze fasulye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Fırından almaya yakın rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Peynir eriyip kızarınca fırından çıkarıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, zeytinyağlı taze fasulye tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın