Soğanı piyazlık doğrayın. Kırmızı ve sivri biberi jülyen doğrayın. Sarımsakları dörde ayrılın. Ayçiçeği yağını güveçte ısıtın.
Kuzu etlerini ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Soğanı ve sarımsağı ilave edip 1 dakika pişirin. Daha sonra kırmızı ve sivri biberleri ilave edip 2-3 dakika pişirin.
Ayıklayıp yarıya parçaladığınız taze fasulyeleri ilave ettikten sonra birkaç dakika daha soteleyin. Doğranmış domatesleri ve 1 çay kadehi sıcak suda erittiğiniz biber salçasını, tereyağını, tuzu ve baharatları ilave edip karıştırın.
7-8 dakika kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Daha sonra evvelden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında kapağı kapalı olarak taze fasulye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Fırından almaya yakın rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Peynir eriyip kızarınca fırından çıkarıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, zeytinyağlı taze fasulye tarifini de sınayabilirsiniz.