Öncelikle tabanı hazırlayalım tavayı ocağa alın bu esnada ısınmaya başlasın. Elmaları soyun çekirdeklerini çıkartın sonra çok minik olmayacak biçimde küp küp doğrayın 1 almayı sen üzerini süslemek için ayırın.
Ocakta ısınmış tavaya elmaları ilave edin şekeri de ilave edip orta ateşte pişmeye vazgeçin.
Taban pişerken kek harcına başlayalım, şeker ve yumuşak tereyağını karıştırma kabına alın mikser ile birbirine yedirmeye çalışın bu noktada azar azar sıcak su ilave etmeye başlayın ve süratle karıştırın Alt yukarıya 4 yemek kaşığı sıcak su
Karışım köpük kıvamını alınca yumurtaları ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Vanilya ve kabartma tozunu da ilave edin iyice karıştırın.
Elenmiş unu yavaş yavaş ilave etmeye başlayın ve karıştırın undan una fark ediyor çok sert olmayan hafif sıvı bir hamur olması gerekli 10’cu kaşıkta kıvamı hakimiyet etmeye başlayın.
Bu esnada elmalara tarçını ilave edin ve altını kapatın tarçını iyice yedirin pişerken ilavelersek tarçın acı bir tat vazgeçer.
Güveç kaplarına sırayla elmaları paylaştırın ve üzerlerine kaşık desteği ile sırayla hamuru ilave edin elmaların üzerleri kapansa yeterli ona göre denk biçimde yayın ve kalan elmayı dilim dilim üzerlerine koyarak süsleyin.
Alt üst ocakta 180 derecede 15-20 dakika pişirin fırından çıkınca isteğe göre karamel sos veya pudra şekeri eleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.