Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %-0,09
  • ALTIN
    %-0,38
  • BIST
    %-1,33
Güveçte Balık

Güveçte Balık

Güveçte Balık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet dilimlenmiş palamut
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 orta boy domates
  • 6 adet mantar
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/3 çay kadehi akışkan yağ
  • 3 tatlı kaşığı tereyağ
  • Kaşar

Güveçte Balık Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri ince ince dilimleyip akışkan yağ ve baharatlarla harmanlayalım.
  2. Balığı güveçlere sığacak biçimde altı parçaya dağılalım.
  3. Güvecimizi akışkan yağ ile yağlayıp balıkları yerleştirelim.
  4. Üzerine sebzeleri yerleştirelim ve üç tatlı kaşığı tereyağı ilave edelim.
  5. 180 derecede fırında suyu sürükleyip azıcık kızarana kadar pişirelim.
  6. Fırından almadan 3 dk evvel isteğe bağlı kaşar atabiliriz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın