Güllü Ve Krokanlı Muhallebi Tarifi İçin malzemeler
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı buğday nişastası
2 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
7 su bardağı süt
1 kutu vanilya
6 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
1 gülşöhret reçellik yaprakları
Fıstıklı krokan için:
100 gr atanmış Antep fıstığı
1 kahve fincanı toz şeker
2 çorba kaşığı su
Güllü Ve Krokanlı Muhallebi Nasıl Yapılır?
Nişasta ve unu 1 bardak suda eriyinceye kadar karıştırın. Yumurta sarıları ve toz şekeri çukur bir kaba alıp mikserle 3 dakika çırpın.
Nişastalı karışımı ilave edip çırpmaya devam edin. Vanilya ve sütü ilave edip iyice karıştırın.
Sütlü karışımı derin bir tencereye alın. Kısık ateşte aralıksız karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
Muhallebi koyulaşıp kaynamaya başlayınca Antep fıstığı ve gül yapraklarını ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Servis bardaklarına paylaştırıp ılınmaya bırakın. Buzdolabında 3-4 saat bilave ettirin.
Toz şeker ve suyu kısık ateşte karıştırarak karamelize şeker hafif ağdalaşıp rengi koyulaşıncaya kadar edin. Antep fıstığını ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
Yağlı kağıdı tepsiye yayın. Karameli üzerine döküp katılaşıncaya kadar bilave ettirin. Krokanı bölüp muhallebinin üzerine ilave edin. Kalan gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Güllü ve Krokanlı Muhallebi Püf Noktaları Nelerdir?