Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Güllü Ve Krokanlı Muhallebi

Güllü Ve Krokanlı Muhallebi

Güllü Ve Krokanlı Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 7 su bardağı süt
  • 1 kutu vanilya
  • 6 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı 
  • 1 gülşöhret reçellik yaprakları

Fıstıklı krokan için:

  • 100 gr atanmış Antep fıstığı
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı su

Güllü Ve Krokanlı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Nişasta ve unu 1 bardak suda eriyinceye kadar karıştırın. Yumurta sarıları ve toz şekeri çukur bir kaba alıp mikserle 3 dakika çırpın.
  • Nişastalı karışımı ilave edip çırpmaya devam edin. Vanilya ve sütü ilave edip iyice karıştırın. 
  • Sütlü karışımı derin bir tencereye alın. Kısık ateşte aralıksız karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
  • Muhallebi koyulaşıp kaynamaya başlayınca Antep fıstığı ve gül yapraklarını ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp  soğumaya bırakın.
  • Servis bardaklarına paylaştırıp ılınmaya bırakın. Buzdolabında 3-4 saat bilave ettirin.  
  • Toz şeker ve suyu kısık ateşte karıştırarak karamelize şeker hafif ağdalaşıp rengi koyulaşıncaya kadar edin. Antep fıstığını ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Yağlı kağıdı tepsiye yayın. Karameli üzerine döküp katılaşıncaya kadar bilave ettirin. Krokanı bölüp muhallebinin üzerine ilave edin. Kalan gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Güllü ve Krokanlı Muhallebi Püf Noktaları Nelerdir?

  • Muhallebiyi hazırlarken karıştırma operasyonunu bırakmayın. Aksi takdirde dibi yakalayacak ve kıvamı bozulacaktır.
  • Karıştırma harekâtı için tahta kaşık kullanın. Demir kaşık ısıyı ilettiği için kıvamı bozabilir.
  • Muhallebinin kıvamı sulu olursa, nişasta ilave edin.
  • Koyu kıvamı açmak için, muhallebiyi tekerrür ısıtın ve azar azar süt ekleyin.
  • Topaklanma yaradılışını önlemek için muhallebiyi mikserden geçirin.
  • Tarifte kullanacağınız gül yaprakları, reçellik olmalıdır. Çürümüş ve sararmış yaprakları kullanmayın.

1 Porsiyon Güllü ve Krokanlı Muhallebi Kaç Kalori?

  • Bir kase güllü ve krokanlı muhallebi, takribî 250 kaloridir. Dilerseniz, basmakalıp muhallebi tarifine de göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın