Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Güllü Elmalı Kek
Sosyal Medyada Paylaş

Güllü Elmalı Kek

Güllü Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 su kadehi süt
  • 1 su kadehi akışkan yağ
  • Çeyrek çay kadehi ılık su
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilya
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • 2,5 su kadehi un
  • 5 adet kırmızı elma
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 10- 15 adet Antep fıstığı

Güllü Elmalı Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak elmaları evvel ikiye sonra da ince dilimler kesiyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye üst üste gelecek biçimde dizip üzerine pudra şekeri serpip 180 derecelik fırında 12 dakika fansız pişiriyoruz.
  2. Kekimizi hazırlayalım yumurta ve şekeri köpük olana dek çırpalım.
  3. Daha sonra sırasıyla süt, şeker ve ılık suyu ilave edip tekerrür karıştıralım.
  4. İyice karışan karışıma un, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edelim.
  5. Tekerrür karıştıralım en son tarçını da ilave edip karıştıralım ve kelepçeli kalıba dökelim.
  6. Fırından çıkardığımız elmaları rulo biçiminde çevirip gül biçimini verelim ve kekin üstüne dizelim.
  7. Antep fıstıklarıyla süsleyelim ve 180 derecelik fansız pişirelim.

Sitede yer alan yazı, resim ve haberler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. TatliTatli.Net

Birbirinden güzel ve egzotik tatlı tariflerini bulabilirsiniz.