Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %-0,35
  • ALTIN
    %1,57
  • BIST
    %1,02
Güllaç

Güllaç

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 yaprak güllaç
  • 1, 5- 2 lt. süt
  • 2,5 su kadehi şeker
  • Ceviz içi

Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki 1, 5 lt. Sütün içerisine 2, 5 su kadehi şekeri ilave edelim.
  2. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek biçimde derince bir fırın tepsisine koyalım.
  3. Her bir koyduğumuz güllaç yaprağının üzerine birer kepçe süt dökelim.
  4. Beş yaprak oluncaya kadar aynı harekâtı yapalım.
  5. Beşinci yaprağıda sütle nemlendirdikten sonra bolca her yerine gelecek biçimde ceviz dökelim.
  6. Öteki güllaç yapraklarınıda aynı biçimde nemlendirerek serelim.
  7. Kalan sütün hepsini güllacın üzerine dökelim.
  8. Tatlımızı 2-3 saat evvelden yapıp buzdolabında bekletelim.
  9. Servis yapacağımız zaman çıkarıp bir kesici mülke takviyeyi ile parçalara ayırarak servis tabağına alalım.
  10. Sütünü sürüklemiş olan tatlımızın üzerine yarım kepçe süt ve üzerine bolca ceviz dökerek servis yapalım.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın