Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Güllabiye

Güllabiye

Güllabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 60 gr tuzsuz badem
  • 300 ml bal
  • 100 gr tereyağı
  • 2 su kadehi buğday nişastası
  • 1 su kadehi su
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • Süslemek için
  • Kurutulmuş gül yaprakları

Güllabiye Nasıl Yapılır?

  • Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Tepsiye yayıp sıcak fırında renkleri hafifçe değişene kadar bekletin.
  • Balı tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Tereyağını ilave edip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Nişastayı bir kadeh suyla karıştırıp inceltin. Nişastalı suyu tencereye aktarın.
  • Tenceredeki harcı iyice karıştırdıktan sonra bademleri ve gül suyunu ilave edin. Tencereyi tekerrür ocağa alıp helvayı karıştırarak pişirin.
  • Helvayı bir tepsiye döküp soğumaya vazgeçin ve dilimleyin. Kurutulmuş gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın