Merhaba, Türkiye ’nin Lezzetli ve en hoş yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Gül Tatlısı Tarifi ile sizlerleyiz. Bu tarifle alakalı aldığımız maillerin hemen hemen hepsi bu tatlıyı yapmak istiyorum ama cesaret edip yapamıyorum stilinde. Bizlerde yapılış biçimini gösteren bir fotoğraf daha ilave etmeyi düşündük. İlave Ettiğimiz resimi dikkatli incelerseniz, bu kere üretiminde zorlanmayacağınızı düşünüyoruz. Ayrıca ilerleyen zamanlarda bu tarifimiz için videolu çekimler yapmayı düşünüyoruz.
Gül Tatlısının hamuru yumuşak olmalı, şerbetini hamuru yapmadan öce kaynatmalı ve fırını evvelden ısıtmalısınız. Reelinde güç bir tatlı değil, yalnızca azıcık el oyalıyıcı. O da zaman içinde eliniz alıştığı zaman belki de tatlı tariflerinde en pratik olan tatlı gelecek size. Değişik tatlı tarifleri için, tatlı tarifleri kategorisinden sütlü tatlı tarifleri ve şerbetli tatlılar kategorimizden erişebilir, beğendiklerinize şahane lezzetler sunabilirsiniz. Afiyetle, basit gelsin…
Yarım su kadehi 100 gram margarin
2 tane, yumurta
110 gram yarım su bardağ sıvıyağ
105 gram yarım su kadehi yoğurt
150 gram 1 su kadehi irmik
vanilya 1 koli
kabartma tozu 1 koli
Un aldığı kadar
Şerbeti İçin
5 Su kadehi, su
5 su kadehi, şeker
Bir kaç damla limon suyu
Öncelikle şerbetini hazırlayalım, bunun için bir tencereye şekeri ve suyu alalım, ocağın üzerinde karıştırarak kaynamasını bekleyelim. Kaynadıktan sonra kısık ateşte takribî 10 dakika daha kaynatalım. Limon suyunu ilave edelim birkaç taşım kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
Hamur yoğurma kabına, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, akışkan yağı alalım. Üzerine yumurtaları kıralım yoğurmaya başlayalım unu yavaş yavaş ilave edelim yumuşak bir hamur elde edelim. Elde ettiğimiz hamuru 3 denk parçaya ayıralım. Merdane takviyeyi ile dört mm lik kalınlığında bir hamur açalım. kestiğimiz hamurları fotoğrafta gösterdiğimiz gibi dizin. Rulo biçimi vererek sarın, bütün ortasından kesin ve kestiğiniz yerleri altta gelecek biçimde fırın tepsisine dizin, bütün ortalarına badem koyalım.
180 derecelik ısıda, üzeri pembe renk olana kadar pişirelim. Pişen gül tatlısının üzerine, ılık şerbeti dökelim bir kenarda şerbetini sürükleyene kadar bekletelim. Şerbetini sürükleyen tatlıyı, servise sunalım. Basit gelsin…