Malzemeler
Gül suyu şurubu için
Bademleri ve Antep fıstıkları mutfak robotunda veya havanda ezerek bölün. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 5 dakika bekletin. Karışımı fırından alıp bir kaba aktarın. Tarçın ve muskat ilave edip harmanlayın. 20X30 cm çapında bir tepsiyi yağlayın. İkişer yufkanın arasına eritilmiş tereyağı sürüp kuruyemişli harçtan serperek tepsiye
dizin. Tüm malzemeyi bu sıralamayla bitirin. Üçgen biçiminde dilimleyip evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğutun. Gül sulu şurup için su ve balı bir tencerede karıştırıp fokurdamayacak biçimde kaynatın. Gül suyu ilave edip tencereyi ocaktan alın. Sıcak şurubu soğuk yufkaların üzerine dolaştırarak dökün. Şurubunu sürükleyene kadar bekletip servis yapın.