Merhaba değerli E-Tarifler.Com ziyaretçileri. Bugün sizlere sitemizin gülü diyebileceğimiz en çok hayranlık uyandıran börek tariflerinden biri olan Gül Böreği Tarifini vereceğiz. Ama bu böreğimiz pekçok malzemeden yapıldığı için patatesli gül böreği, kıymalı gül böreği ve ıspanaklı gül böreği… hepsini tek bir sayfamızda birleştirmenin sizler açısından da kolay olacağını düşündük. Umarız fakat en güzel lezzetleri sitemizde bulabilirsiniz. Basit gelsin.
(4 Kişilik)
4 yufka
tuzlu, karabiber
pulbiber
yarım kilo kıyma
1 demet maydanoz
Harcı için
yarım paket kabartma tozu
1 dere bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
Kıymaları suyunu çekene değin pişirin maydanozu ve baharatıda katın. Harc malzemelerini de karıştırın. Yufkaları üst üste koyun ve dört parçaya belirli üstteki katta olana yoğurtlu harçtan sürün. Kıymalı olan harcı ekleyin ve rulo biçiminde sarın. Ruloların üzerine harç sürün ve gül şeklini verin. Yarım saat dinlendirin ve yumurta sürüp 200 derecede pişirin. Geniş olan uca bir yemek yemek kaşığı kıymalı dürüst serip rulo haline getirin. rulonun üzerine de yoğurtlu harç sürüp gül şeklinde sarın. tüm yufkalar için benzer işlemi uygulayıp börekleri yarım saat dinlendirin. üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200C fırında pişirin.
BAŞKA BİR TARİF:
1 paket 7 numara yufka (Türkiye için 500gr kadar)
1 yumurta
4 tepeleme yemek yemek kaşığı yoğurt
1/3 su bardağı sıvıyağ
yarım kilo ıspanak
250 gr kıyma
1 orta yükseklik soğan
tuzlu, karabiber, pul biber
Sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı karıştırın. İçine azıcık tuz serpebilirsiniz. Ispanaklı içi düzenlemek için: Soğanı yemeklik doğrayıp 2 kaşık yağda adamakıllı kavurun. Sonra kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin. En son yıkanıp sapları ayıklanmış, doğranmış taze ıspanakları ek edin. Hepsini birlikte ıspanaklar sönünceye kadar karıştırarak kavurup tuz, karabiber, arzuya göre pul biber ilave edin. Dikdörtgen olan yufkalarınızdan bir tane enlemesine tezgâha koyup fırça ile hazırlamış olduğunuz harçtan surun. İkinci yufkayı da üstüne koyup ona da harçtan surun. Ispanaklı içten yufkanın geniş kenarına boydan boya koyup rulo seklinde sarın. Sonradan uzun halde sarılmış yufkayı gül gibi yuvarlayın. Resimdeki sekli elde edeceksiniz. Bütün yufkaları bu şekilde bitirin. Kalan harcı böreklerin üstüne surun. Eğer kalmamışsa 1 yumurtayı biraz yoğurtla karıştırıp sürebilirsiniz.
Üzerine susam ya da çörekotu serpip 375F (165C) dereceli fırında pişirin.
DIĞER BİR TARİF:
GEREKLİ MALZEMELER (6 Şahsiyet)
* 3 Adet Yufka
* 3 Adet Patates (haşlanmış)
* 500 gr.Ispanak
* 1 Adet Soğan
* 1 Demet Maydanoz
* 150 gr Kıyma
* 1/2 Çorba Kaşığı Salça
* 1 Fiske Tuzlu
* Karabiber,Pulbiber
* 1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
* 1 Adet Yumurtanın Sarısı
Hamur işi Tarifi
1 – Haşlanmış patatesleri rendeleyelim.Soğanı kıyma ile birlikte hafifçe pembeleştirelim. Ayıklanıp yıkanan ıspanağı ekleyerek 2 dakika daha kavuralım.Yarım çorba kaşığı salçayı tuzu biberleri arzuya kadar muskat rendesini ilave edelim.Maydanozu da ekleyip 1 dakika daha kavuralım, ateşten alalım.
2 – Patates rendesini de ekleyip karıştıralım. Yufkaları defalarca serip dörde bölelim.Her üçgen parçaya hazırladığımız doğru yayalım.Rulo yaparak saralım.Ruloyu kendi etrafında döndürerek yuvarlak börekler yapalım.Yağlanmış fırın tepsisine dizelim.230 derece ısıtılmış fırında pişirelim.