Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Gül Böreği Tarifi (Ispanaklı, Patatesli ve Kıymalı)

Gül Böreği Tarifi (Ispanaklı, Patatesli ve Kıymalı)

Merhaba kıymetli E-Tarifler.Com ziyaretçileri. Bugün sizlere sitemizin gülü diyebileceğimiz en çok takdire değer börek tariflerinden biri olan Gül Böreği Tarifini vereceğiz. Fakat bu böreğimiz pekçok malzemeden yapıldığı için patatesli gül böreği, kıymalı gül böreği ve ıspanaklı gül böreği… hepsini tek bir sayfamızda birleştirmenin sizler açısından da kolay olacağını düşündük. Umarız ancak en güzel lezzetleri sitemizde bulabilirsiniz. Basit gelsin.

Gül Böreği Tarifi  için Malzemeler

(4 Kişilik)

4 yufka
tuz, karabiber
pulbiber
yarım kilo kıyma
1 demet maydanoz

Harcı için
yarım paket kabartma tozu
1 akarsu bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt

Börek Tarifi

Kıymaları suyunu çekene dek pişirin maydanozu ve baharatıda katın. Harc malzemelerini de karıştırın. Yufkaları üst üste koyun ve dört parçaya belirlenmiş üst katta olana yoğurtlu harçtan sürün. Kıymalı olan harcı ekleyin ve rulo biçiminde sarın. Ruloların üstüne harç sürün ve gül şeklini verin. Yarım saat dinlendirin ve yumurta sürüp 200 derecede pişirin. Geniş olan uca bir yemek yemek kaşığı kıymalı doğru serip rulo haline getirin. rulonun üzerine de yoğurtlu harç sürüp gül biçiminde sarın. bütün yufkalar için benzer işlemi uygulayıp börekleri yarım saat dinlendirin. üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200C fırında pişirin.

DIĞER BİR TARİF:

Ispanaklı Gül Böreği İçin Malzemeler

1 paket 7 numara yufka (Türkiye için 500gr dek)
1 yumurta
4 tepeleme yemek yemek kaşığı yoğurt
1/3 su bardağı sıvıyağ
yarım kilo ıspanak
250 gr kıyma
1 orta yükseklik soğan
tuz, karabiber, pul biber

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

Sıvıyağ, yoğurt ve yumurtayı karıştırın. İçine azıcık tuz serpebilirsiniz. Ispanaklı içi planlamak için: Soğanı yemeklik doğrayıp 2 kaşık yağda iyice kavurun. Sonradan kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin. En son yıkanıp sapları ayıklanmış, doğranmış taze ıspanakları ek edin. Hepsini birlikte ıspanaklar sönünceye kadar karıştırarak kavurup tuzlu, karabiber, arzuya tarafından pul biber ek edin. Dikdörtgen olan yufkalarınızdan bir tane enlemesine tezgâha koyup fırça ile hazırlamış olduğunuz harçtan surun. İkinci yufkayı da üstüne koyup ona da harçtan surun. Ispanaklı doğru yufkanın geniş kenarına boydan badana koyup rulo seklinde sarın. Sonradan uzun halde sarılmış yufkayı gül gibi yuvarlayın. Resimdeki sekli elde edeceksiniz. Tüm yufkaları bu şekilde bitirin. Kalan harcı böreklerin üstüne surun. Eğer kalmamışsa 1 yumurtayı biraz yoğurtla karıştırıp sürebilirsiniz.
Üzerine susam ya da çörekotu serpip 375F (165C) dereceli fırında pişirin.

DIĞER BİR TARİF:

GEREKLİ MALZEMELER (6 Şahsiyet)

* 3 Adet Yufka
* 3 Adet Patates (haşlanmış)
* 500 gr.Ispanak
* 1 Adet Soğan
* 1 Demet Maydanoz
* 150 gr Kıyma
* 1/2 Çorba Kaşığı Salça
* 1 Fiske Tuzlu
* Karabiber,Pulbiber
* 1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
* 1 Adet Yumurtanın Sarısı

Hamur işi Tarifi

1 – Haşlanmış patatesleri rendeleyelim.Soğanı kıyma ile birlikte hafifçe pembeleştirelim. Ayıklanıp yıkanan ıspanağı ekleyerek 2 dakika daha kavuralım.Yarım çorba kaşığı salçayı tuzu biberleri arzuya göre muskat rendesini ilave edelim.Maydanozu da ekleyip 1 dakika daha kavuralım, ateşten alalım.
2 – Patates rendesini de ekleyip karıştıralım. Yufkaları tekrar tekrar serip dörde bölelim.Her üçgen parçaya hazırladığımız doğru yayalım.Rulo yaparak saralım.Ruloyu kendi civarda döndürerek yuvarlak börekler yapalım.Yağlanmış fırın tepsisine dizelim.230 derece ısıtılmış fırında pişirelim.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın