Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,10
  • EURO
    %0,06
  • ALTIN
    %-0,04
  • BIST
    %0,00
Gül Aromalı Çikolatalı Tart

Gül Aromalı Çikolatalı Tart

Gül Aromalı Çikolatalı Tart Tarifi İçin malzemeler

Tart hamuru için:

  • 125 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu 
  • 1 kutu vanilya
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı kakao

Üzeri için:

  • 100 gr çikolata 
  • 50 gr kakaolu fındık kreması
  • Yarım su bardağı krema
  • 100 gr badem
  • 1 çay bardağı çekilmiş Antep fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı gül reçeli

Gül Aromalı Çikolatalı Tart Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını oda ısısında yumuşatıp hamur yoğurma kabına alın. Toz şekeri ilave edip malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştırın.
  • Vanilya, kakao, kabartma tozu ve yumurtaları ilave edip yoğurun. Unu azar azar yedirerek ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. 
  • Hamuru un serpilmiş zemine alıp merdane ile yarım santim inceliğinde açın. Tart kalıbını yağlayın. Hamuru kalıba elinizle bastırarak yayın.
  • Kenar kısımlarını keserek düzenleyin. Hamurun üzerini alüminyum folyo ile kapatıp evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında  12-15 dakika pişirin. Folyoyu alıp tartı soğumaya bırakın.
  • Kremayı benmari usulü bir kapta ısıtın. Çikolatayı  minik parçalara bcan verip kremaya ilave edin. Çikolata eriyinceye kadar karıştırın.
  • Fındık kremasını ilave edip soğuyuncaya kadar karıştırın. Soğuk kremayı soğuk tartın içine dökün. Bademleri serpiştirin.
  • Antep fıstığını gül reçeli ile karıştırın. Katılaşan çikolatanın üzerine dolaştırarak dökün. Gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Gül Aromalı Çikolatalı Tart Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tart hamurunun çıtır çıtır olmasını sağlamak için, tarifte kullanacağınız malzemelerin soğuk olması gerekir.
  • Hamuru hazırladıktan sonra streçle örtüp 15 dakika dinlendirin.
  • Hamurda tortu oluşuyorsa, bir defa mikserden geçirebilirsiniz.
  • Hamuru kırılmadan pişirmek için, yuvarlak tart kalıplarından kullanın.
  • Gül yapraklarının canlı görünmesi için, tart jölesi kullanabilirsiniz.
  • Üzerini hazırlamadan evvel tabanı çikolata sosu ile tatlandırabilirsiniz.

1 Porsiyon Gül Aromalı Çikolatalı Tart Kaç Kaloridir?

  • Gül aromalı çikolatalı tartın porsiyonu, takribî 290 kaloridir Karbonhidrat ve şeker kıymeti yüksektir.

Gün sohbetlerine Lezzet katacak tart tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Nefis çilekli tart tarifini de listenize ilave edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın