Mayayı bir fincan ılık suya ilave edip karıştırın ve kabarıncaya kadar bilave ettirin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.
Mayalı su, 5 kaşık sıvıyağ, tuz ve kalan suyu azar azar ilave edip parmak uçlarınızla düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Top biçiminde kapatıp üzerini örtün ve kabarması için ılık bir etrafta 1 saat dinlendirin.
Hamuru dört denk parçaya ayırın. Hamurun biltihaba haşhaş, ikincisine anason, üçüncüsüne çöreotunu ilave edin ve ayrı ayrı yoğurun.
Dördüncüsü ise sade olacak. Her bcerahati unlanmış zemine alıp merdane ile yarım cm kalınlığında ve dikdörtgen biçiminde açın.
Hamurları, besbelli bir bıçakla uzunlamasına 1 cm eninde şeritler halinde kesin. Üzerine fırça ile kalan sıvıyağı sürüp 1 saat bilave ettirin.
Dikdörtgen fırın tepsisine kepek unu serpip hazırladığınız hamur şeritlerini dizin. Evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırına verip 18-20 dakika kadar pişirin. Ilınınca servis yapın.
Grissini Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Hamur suyu bir anda çekemez, bu sebeple verilen su ölçüsünü hamura azar azar yedirerek ilave etmenizde fayda var.
Birkaç kaşık kadarını her zaman en sona ayırın. Hamur sert olursa suyu ilave edin. Gözeneksiz ve pürüzsüz düzgün bir karışım oluncaya kadar yoğurmaya devam edin.
Hamuru bir gün evvelden hazırlayıp ağzı kapalı derin bir kaba alın ve buzdolabının en az soğuk olan bvefatında bilave ettirin. Bu gidişatta mayalanma harekâtı çok yavaşlayacaktır.
Pişirdiğiniz grissinileri taze olarak gizlemek istiyorsanız; grisinniler tamamen soğuduktan sonra ağzı kapanabilen bir metal pakete ve sırça kavanoza yerleştirin. Nem almadığı takdirde 3-4 gün kıtır kıtır taze kalırlar.