Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,19
  • EURO
    %0,09
  • ALTIN
    %0,61
  • BIST
    %0,33
Grissini

Grissini

Grissini Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr un
  • 250 ml ılık su Takribî 1.5 su bardağı
  • 15 gr maya
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 6 çorba kaşığı akışkan yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı kepek unu
  • 2 çorba kaşığı haşhaş
  • 2 çorba kaşığı anason
  • 1 çorba kaşığı çörek otu

Grissini Nasıl Yapılır?

  • Mayayı bir fincan ılık suya ilave edip karıştırın ve kabarıncaya kadar bilave ettirin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.
  • Mayalı su, 5 kaşık sıvıyağ, tuz ve kalan suyu azar azar ilave edip parmak uçlarınızla düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Top biçiminde kapatıp üzerini örtün ve kabarması için ılık bir etrafta 1 saat dinlendirin.
  • Hamuru dört denk parçaya ayırın. Hamurun biltihaba haşhaş, ikincisine anason, üçüncüsüne çöreotunu ilave edin ve ayrı ayrı yoğurun.
  • Dördüncüsü ise sade olacak. Her bcerahati unlanmış zemine alıp merdane ile yarım cm kalınlığında ve dikdörtgen biçiminde açın. 
  • Hamurları, besbelli bir bıçakla uzunlamasına 1 cm eninde şeritler halinde kesin. Üzerine fırça ile kalan sıvıyağı sürüp 1 saat bilave ettirin.
  • Dikdörtgen fırın tepsisine kepek unu serpip hazırladığınız hamur şeritlerini dizin. Evvelden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırına verip 18-20 dakika kadar pişirin. Ilınınca servis yapın.

Grissini Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hamur suyu bir anda çekemez, bu sebeple verilen su ölçüsünü hamura azar azar yedirerek ilave etmenizde fayda var.
  • Birkaç kaşık kadarını her zaman en sona ayırın. Hamur sert olursa suyu ilave edin. Gözeneksiz ve pürüzsüz düzgün bir karışım oluncaya kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hamuru bir gün evvelden hazırlayıp ağzı kapalı derin bir kaba alın ve buzdolabının en az soğuk olan bvefatında bilave ettirin. Bu gidişatta mayalanma harekâtı çok yavaşlayacaktır.
  • Pişirdiğiniz grissinileri taze olarak gizlemek istiyorsanız; grisinniler tamamen soğuduktan sonra ağzı kapanabilen bir metal pakete ve sırça kavanoza yerleştirin. Nem almadığı takdirde 3-4 gün kıtır kıtır taze kalırlar.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın