Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,21
  • ALTIN
    %0,68
  • BIST
    %3,72
Granola Tart

Granola Tart

Granola Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 muz (çatalla püre haline getirilmiş)
  • 2 buçuk su bardağı yulaf ezmesi
  • Yarım su bardağı hafif ezilmiş fındık
  • Yarım su bardağı hafif ezilmiş badem
  • 1 yemek yemek kaşığı ay çekirdeği içi
  • 1 yemek yemek kaşığı kuru yaban mersini
  • 4 te 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 dere kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı değişken yağ (birçok tasvir hindistan cevizi yağı diyor ama bende yoktu varsa onu kullanabilirsiniz)
  • Süzme yoğurt ve meyveler ( ben yaban mersini, muz, çilek, böğürtlen kullandım)

Granola Tart Tarifi Yapılışı

  1. Yulaf, kuru yemişler, kuru meyveler, bir barbar alınır ve harmanlanır.
  2. Ayrı bir kapta pekmez, bal, tuzlu, tarçın, sıvı yağ ve püre haline getirilmiş muz karıştırılır.
  3. Bu karışım yulaflı karışımın içine dökülür ve tamamen harmanlanır.
  4. Sıvıyağ ile yağlanmış kalıplara konup önceden ısıtılmış 150 derece fırında 30-35 dk pişirilir.
  5. Tart kalıbına harcı koyarken içini biraz çukur bırakın ancak yoğurt çok taşmasın

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın