Başta kelepçeli kağıdımıza yağlı kağıt serin, arkasından margarin ile etrafını yağlayıp buzdolabında iç harcı olana değin bekletin.
Yeşil katmanımız için bir parça (10adet)ıspanak haşlanmış olucak bir kaba alıp 2 yemek yemek kaşığı yağ döküp yarım akarsu bardağı su ile karıştırıp blendırdan geçirin.
Sıvı yağ rengin bariz bir şekilde ortaya çıkmasını sağlıyor , önemli bir püf noktası ✅.
Kekimizin iç harcı için, 4 adet yumurta 1 kadeh şekeri ve vanilya şekerimizi milserimizi en yüksek derecesine getirip, köpük kıvamına getirelim. Takriben 3 dakika kadar.
Rengi adamakıllı açılıp köpük köpük olanca istediğimiz kıvama gelmiş demektir.
Ardındaki 1 su bardağı akışkan yağ ile 1 su bardağı sütü spatula yardımı ile karıştırıp, bırakalım.
Unumuzu ve kabartma tozumuzu benzer anda elekten geçirelim. Bu şekilde uygularsanız keza ununuz havalanır keza de kabartma tozunuz eşdeğer yayılır. Buda kekinizin göz göz olmasına etkendir.
Tüm malzemeleri blendırda 1 dakika dek karıştırın. Kekimizin iç malzemesi hazır.
Hazırlamış olduğumuz kek harcımızı iki tane kaba boşaltalım.
Üç eşit parçaya bölüp beyazını birazcık artı bırakalım.
Kasemizin bir parça başına kakao ekliyoruz harcımız birazcık koyulaşıcak.
Harcımızı başlatmak için yarım dere bardağı süt ekleyelim. kademeli olarak ekleyin lütfen.
Sade kek harcınızla aynı akışkanlıkta olsun. Kakaolu harcımız hazırlanmış.
Ispanaklı harcımızı da öteki iç harcımıza ekliyelim.
Bu sefer harcımız azıcık cıvık olucak un takviyesi yaparak 3 kek harcının da benzer akışkanlıkta olmasını sağlayın.Ispanaklı harcımız hazırlanmış.
Kalıbımızı tezgaha alalım.
Başta beyaz katmandan başlayalım. (ben iki adet yemek yemek kaşığıyla yaptım. )sonradan yeşil sonradan gerisinde kakaolu katmanı benzer sipariş verme ile kalıbımıza bırakayorum.
Harika kekimiz hazırlanmış 🌈😍
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika dek pişirelim. Deneyeceklere şimdiden sağlık durumu olsun.