Goji Berry Ve Çikolata Kremalı Tart Tarifi İçin malzemeler
Tart hamuru için
175 gr un
1/4 su kadehi kakao
Yarım su kadehi pudra şekeri
1/4 çay kaşığı tuz
125 gr soğuk tereyağı
1 yumurta sarısı
İç harcı için
330 gr bitter çikolata
Kurutulmuş goji berry
1+1/4 su kadehi krema
Goji Berry Ve Çikolata Kremalı Tart Nasıl Yapılır?
Soğuk tereyağını ufak küpler biçiminde kesin. Un, kakao, pudra şekeri ve tuzu büyük bir sırça kaseye alın ve karıştırın.
Soğuk tereyağı parçalarını ilave edip ekmek kırıntısı görünümünde olana kadar çatalla karıştırın. Yumurta sarısını ilave edip süratli hareketlerle yoğurun.
Yağlı kağıda sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Fırının ısısını 180 dereceye ayarlayıp 20 dakika süresince ısıtın. 23 cm çapında tart kalıbının içini yağlayın.
Hamuru 26 cm çapında açıp içi yağlanmış tart kalıbına elinizle hafifçe bastırarak yayın. Üzerine yağlı kağıt yayıp kuru bakliyat serpin.
Sıcak fırında 25 dakika pişirin. Yağlı kağıt ve bakliyatı tart hamurunun üzerinden alın. Hamuru 8 dakika daha pişirin.
Hamuru fırından alıp soğutun. Tartın iç harcı için çikolatayı ufak parçalar biçiminde kırın. Bir sırça kase içine alın. Kremayı tencerede ısıtın.
Sıcak kremayı çikolata parçalarının üzerine ilave edip çikolata eriyene kadar karıştırın. Tart hamurunun içine çikolatayı doldurun.
Çikolata ılındıktan sonra buzdolabından soğutun. Üzerine kurutulmuş goji berry ’leri serpip servis yapın.
Tart hamuruna ilave ettiğiniz kakaoyu bitter çeşidinden seçim ederseniz damakta daha uzun vakit kalan bir aroma elde edebilirsiniz.