200 gram un Ege glutensiz un ya da rastgele bir glutensiz un
8 adet yumurta-400 gram
500 ml süt
150 gram toz şeker
4 adet yumurtanın sarısı – l boy
60 gram un Ege glutensiz un ya da rastgele bir glutensiz un
50 gram mısır nişastası Ege glutensiz, marka fark etmez
40 gram tereyağı
1 kutu vanilya
150 ml krema
30 gram toz şeker
150 gram bitter çikolata
10 gram tereyağı
Glutensiz İlaveler Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
İlaveler imali bir tencerenin altını yakarak süt, su, tereyağı ilave ediyoruz ve ısınınca Kaynamadan bir tutam tuz ilave ediyoruz ve unu ilave ederek unu kavuruyoruz.
Bu kavurduğumuz karışımımızı başka bir kaba alarak çok sıcak kalmamasını sağladıktan sonra yumurtaları içine teker teker kırarak bir yandan süratlice mikserle çırpmaya devam ediyoruz.
Burada ehemmiyetli olan yumurtayı pişirmemek Burası azıcık meşakkatli ama mutfak şefiniz varsa ne ala yoksa bileklere kuvvet kıvamı ise mikserimizden kalınca bir biçimde akması gerekli.
Şayet bunu sağladıysak oldu demektir. Sıkma torbamıza minik ilaveler yapmak istiyorsak 8 mm duy takıyoruz hazırladığımız karışımı torbaya aktarıp takribî 5 cm 6 cm uzunluğunda ufak şeritler halinde tepsimize sıkıyoruz.
Alt üst fansız fırında 190 derecede iyice hafif kahverengi olana kadar takribî 25-30 dakika pişiriyoruz, iyi pişmesi ehemmiyetli.
Kızardıktan sonra fırını kapatıyoruz fırının kapağını açıyoruz ilaveleri dışarı 5 dakika sonra çıkarıyoruz içinin kremasının imali ocağa minik bir tencere alarak sütü ilave ediyoruz ve ısınmaya vazgeçiyoruz.
Ayrı bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz şeker eriyince unu ve nişastayı ilave ederek karıştırıyoruz ısınan sütü bu karışıma dikkatli bir biçimde yavaş yavaş ve karıştırmaya devam ederek ilave ediyoruz.
Bu karışımı tekerrür bir tencereye alıyoruz takribî 20 dakika kısık ateşte aralıksız karıştırarak pişiriyoruz ocaktan alınca karıştırmaya devam ederek vanilya ve tereyağını ilave ediyoruz bir kaba alarak üzeri kurumaması için streç filmle kaplıyoruz soğumaya vazgeçiyoruz.
Üst çikolatasının imali benmari usulle erittiğimiz çikolatanın üzerine kremayı, toz şekeri ve tereyağını ilave ederek ocaktan alıyoruz ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
Gelelim bu üç hoşu birbiriyle buluşturmaya bir sıkma torbasına duy takmadan hazırladığımız kremayı torbaya dolduruyoruz, ilaveler hamurlarımızın uç köşelerine birer delik açıyoruz.
Kremamızı içlerine dolduruyoruz ve çikolataya daldırıp tepsimize diziyoruz çok kolay değil hatta güç bir tarif. Tarif için arda türkmen ’e teşekkürlerimi sunuyorum.
İlaveler malzemelerini iki katına çıkararak yaptım, ama iç krema ve dış çikolata kaplamasını harfiyen uyguladım krema bütün yetti çikolata arkasıydı dahi.