Glütensiz Brownie Tarifi İçin malzemeler
- 225 g bitter çikolata
- 150 g Hindistan cevizi şekeri daha şekerli isterseniz 200 g ’a kadar koyabilirsiniz.
- 65 g Hindistan cevizi yağı
- 3 yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya ekstresi
- 65 g badem unu
- 1 yemek kaşığı saf kakao
- 1/2 çay kaşığı karbonat
Glütensiz Brownie Nasıl Yapılır?
- İlk olarak çikolatayı benmari usulü eritin. Ardından üzerine şeker ve yağı ilave edin.
- Daha sonra pişen karışımı ateşten alarak tek tek yumurtaları ilave edin ve karıştırın.
- Karışımın üzerine vanilyayı da ilave edip son olarak kakao, karbonat ve badem ununu yedirin.
- Hazırladığınız harcı 20x20cm ’lik kare kalıba aktarın ve 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
- Glütensiz brownieleri kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Glütensiz Brownie Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Kekin kıvamını tutturabilmek için, malzemelerin oda sıcaklığına gelmesini bilave edin.
- Hazırladığınız kek harcını bir kere mikserden geçirin. Bu sayede topaklanma yaradılışını önleyebilirsiniz.
- Tarifte bitter yerine, beyaz veya sütlü çikolata da kullanabilirsiniz.
- Kullanacağınız kalıpların tabanını tereyağı ile yağlayın. Pişirdiğiniz kekleri kalıplardan çıkarabilmek için 10 dakika soğumaya bırakın.
1 Porsiyon Glütensiz Brownie Kaç Kaloridir?
Glutensiz brownielerin bir porsiyonu, takribî 320 kaloridir. Şeker bedeli yüksek olduğu için, miktarlı bir biçimde harcanması önerilir. Dilerseniz, bayağı ıslak kek tarifini de deneyebilirsiniz.
Ara öğünlerde ve çay sohbetlerinde tüketebileceğiniz hafif perhiz yemekleri mi arıyorsunuz? Un kullanılmadan hazırlanan pratik şekersiz kek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.