Mis gibi tarçın kokulu sıcacık glazürlü tarçınlı çörekler.
Bir miktar çörek hamuru hazırlayıp mayalanmaya vazgeçin. Hamur beklerken toz şekeri ve tarçını ufak bir kasede karıştırın. Hamuru, unlu bir yüzeyde 60 cm x 25 cm ’lik bir dikdörtgen halinde açın. Üzerine fırça takviyesiyle eritilmiş tereyağını sürün. Tarçın ve toz şeker karışımını denk bir biçimde kaplaması için eleyerek üzerine dökün. Kenarlarını keserek düzeltin.
Hamuru uzunlamasına ortadan kesin. İç malzemesi ortada olacak biçimde iki parçayı birleştirin. Uzunlama, ortasından tekerrür kesin. Uçlarını bastırarak yapıştırın ve iki parçayı birbirine dolayarak sarın.
Hamuru, yağladığınız 24 cm ’lik bir tavanın ortasından başlayıp döndürerek büyük bir helezoni haline getirin. Streç film ile kaplayın ve 40 dakika, hamur kabarana kadar oda ısısında bekletin. Çöreğin üstüne bir mutfak fırçası ile çırpılmış yumurta sürün ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında, 35-40 dakika, rengi altın sarısı olana kadar pişirin.
Beyaz glazürü yapmak için pudra şekeri ve suyu bir kasede pürüzsüz olana kadar çırpın. Çöreğin üzerine dökerek servis yapın.