Gizemi Renginde Limon Soslu Muhallebi Tarifi İçin malzemeler
Muhallebi için;
1 litre süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
1 su kadehi şeker
1 çay kadehi pudra şekeri
1 koli vanilya
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı zerdeçal
Limonlu sos için;
1 çay kadehi su + limon suyu karışımı
1 çay kadehi şeker
1 tatlı kaşığı nişasta tepeleme
1/2 limon kabuğu rendesi
Gizemi Renginde Limon Soslu Muhallebi Nasıl Yapılır?
Süt, nişasta, un, şeker, pudra şekeri tencerede karıştırılır. Karışım ikiye parçalanır ve iki ayrı tencereye alınır.
Bir tenceredekine limon suyu ve zerdeçal ilave edilir. Her iki karışım da muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Pişen muhallebi kere tereyağı, vanilya ve yarım koli krem şanti paylaştırılır. Mikser ile çırpılır.
Sos için, minik bir tavada limon suyu ve su karışımı, nişasta, şeker, limon kabuğu rendesi karıştırılır. Kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Servis kabına, küp, kase yada bir çemberin içine evvel zerdeçal koyulmuş olan muhallebi aktarılır.
Üzerine sade muhallebi koyulur. Sos ve muhallebi soğuduğu zaman muhallebilerin üzerine sos aktarılır.