Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Gizemi Renginde Limon Soslu Muhallebi

Gizemi Renginde Limon Soslu Muhallebi

Gizemi Renginde Limon Soslu Muhallebi Tarifi İçin malzemeler

Muhallebi için;

  •  1 litre süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 çay kadehi pudra şekeri
  • 1 koli vanilya
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1/2 limon suyu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Limonlu sos için;

  • 1 çay kadehi su + limon suyu karışımı
  • 1 çay kadehi şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta tepeleme
  • 1/2 limon kabuğu rendesi

Gizemi Renginde Limon Soslu Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Süt, nişasta, un, şeker, pudra şekeri tencerede karıştırılır. Karışım ikiye parçalanır ve iki ayrı tencereye alınır.
  • Bir tenceredekine limon suyu ve zerdeçal ilave edilir. Her iki karışım da muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
  • Pişen muhallebi kere tereyağı, vanilya ve yarım koli krem şanti paylaştırılır. Mikser ile çırpılır.
  • Sos için, minik bir tavada limon suyu ve su karışımı, nişasta, şeker, limon kabuğu rendesi karıştırılır. Kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır.
  • Servis kabına, küp, kase yada bir çemberin içine evvel zerdeçal koyulmuş olan muhallebi aktarılır.
  • Üzerine sade muhallebi koyulur.  Sos ve muhallebi soğuduğu zaman muhallebilerin üzerine sos aktarılır.
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın