Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Yumurtamızı ve şekerimizi bir kaba alıp kopuk kopuk olana kadar mikser dayanağı ile çırpalım.
Ardından öteki malzemeleri ilave ederek çırpmaya devam edelim. Kekimizi tart tepsimizde evvelden ısıtılmış 180-200 derece fırınımıza 20-25 dakikalığına verelim.
O arada muhallebimizi hazırlayalım. Sütümüzü unumuzu ve şekerimizi bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynamaya ve koyulaşmaya başlayan muhallebimize vanilyamızı ilave edip altını kapatalım ve altını kısalım.
Kekimizi ve muhallebimizin ılımasını bekleyelim yoksa kekimiz hamur olur. Ilıyan kekimizi eritilmiş nescafemiz ile nemlendirelim ardından muhallebimizi dökelim, ve soğumasını bekleyelim.
Soğuyan kekimizi kakao ile süsleyelim ve giotto çikolatalarını dizelim. Hem hafif hem çok lezzetli, şimdiden afiyet olsun