Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Giotto Tart Kek

Giotto Tart Kek

Giotto Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1,5 çay kadehi şeker
  • 1 çay kadehi akışkan yağ
  • 2 çay kadehi un
  • 1 çay kadehi süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 koli kabartma tozu
  • 1 su kadehi su
  • 1 buçuk tatlı kaşığı nescafe
  • 500 ml su kadehi süt 2 su kadehi yapıyor
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kadehi şeker
  • 1 koli vanilya
  • Kakao
  • Giotto çikolatası

Giotto Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Yumurtamızı ve şekerimizi bir kaba alıp kopuk kopuk olana kadar mikser dayanağı ile çırpalım.
  2. Ardından öteki malzemeleri ilave ederek çırpmaya devam edelim. Kekimizi tart tepsimizde evvelden ısıtılmış 180-200 derece fırınımıza 20-25 dakikalığına verelim.
  3. O arada muhallebimizi hazırlayalım. Sütümüzü unumuzu ve şekerimizi bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştıralım.
  4. Kaynamaya ve koyulaşmaya başlayan muhallebimize vanilyamızı ilave edip altını kapatalım ve altını kısalım.
  5. Kekimizi ve muhallebimizin ılımasını bekleyelim yoksa kekimiz hamur olur. Ilıyan kekimizi eritilmiş nescafemiz ile nemlendirelim ardından muhallebimizi dökelim, ve soğumasını bekleyelim.
  6. Soğuyan kekimizi kakao ile süsleyelim ve giotto çikolatalarını dizelim. Hem hafif hem çok lezzetli, şimdiden afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın