Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama

Gerdan Haşlama Tarifi İçin malzemeler

  • 6 parça koyun gerdanı
  • 6 patates
  • 2 havuç
  • 8 su kadehi sıcak su
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 soğan
  • 10 gr tereyağı
  • 1 defne yaprağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Gerdan Haşlama Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri atayıp parizyen kaşıkla top biçiminde kesin. Havuçları arınıp dilimleyin. Soğanı arınıp kıyın.
  • Et, ayçiçeği yağı ve kıyılmış soğanı bir tencereye alın. 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber, defne yaprağı ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
  • 25 dakika kadar pişirin. Sırasıyla havuç ve patatesleri ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
  • Limon suyu ve tereyağını ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, incik ile hazırlanan kuzu haşlama tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın