Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,22
  • EURO
    %0,94
  • ALTIN
    %-1,21
  • BIST
    %0,94
Gendime Çorbası

Gendime Çorbası

Gendime Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su kadehi aşurelik buğday
  • 1 su kadehi kuru fasulye
  • 1 su kadehi nohut
  • 1.5 su kadehi yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su kadehi et suyu
  • 4 su kadehi sıcak su
  • Tuz

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Kuru nane
  • Kırmızı pul biber

Gendime Çorbası Nasıl Yapılır?

Nohut, fasulye ve buğdayı bir gece evvelden suda bekletin. Ertesi günü sularını değiştirip ayrı tencerelerde yumuşayana kadar haşlayın. Hepsini aynı tencere içine alıp su ve et suyunu ilave edip kaynamaya vazgeçin. Un ve yoğurdu bir kasede çırpın. Çorbanın suyundan ilave edin ve karışımı kaynayan çorbaya azar azar ilave ederek karıştırın. Tuzla tatlandırın. 10 dakika kaynatın. Tereyağını tavada eritin. Nane ve pul biber ilave edip karıştırın. Çorbayı kaseye alıp üzerine naneli yağ dolaştırın ve sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın