Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %0,51
  • ALTIN
    %-1,16
  • BIST
    %0,95
Gelin Tatlısı Tarifi

Gelin Tatlısı Tarifi

Merhaba, Türkiye ’nin Lezzetli ve en basit yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Gelin Tatlısı ile sizlerleyiz. Bu üretimi basit ve pratik tatlı tarifini mutfak bilgisi fazla olmayan takipçilerimizde rahatlıkla yapabilir. Kısa müddette hazırlayacağınız bu tatlıyı kabul günlerinizde yapabilirsiniz. Kabul günleriniz için sizlere birkaç tane tarif teklifimiz olacak. Hamur işi Tarifleri katagorisinden basitlikle yapabileceğiniz suratlarca börek tariflerimiz var, sınamanızı nasihat ederiz. Tatlı tarifleri katagorimizden sütlü tatlı tariflerinden seceçeğiniz hafif bir tatlı ile günün gözde tatlısını yapabilirsiniz. Perhiz yapan dostlarınıza hoş bir süpriz yapmak isterseniz şahane perhiz tatlı tariflerimizi sizler için hazırladık. Bu şahane Gelin Tatlısı Tarifini hazırladıktan sonra, yemek sitemizde dolaşmanızı nasihat ederiz. Afiyetle, basit gelsin…

Gelin Tatlısı Malzemeleri:

110 Gram 1 çay kadehi akışkan yağ
1 çay kadehi tereyağı
125 gram 1 çay kadehi ılık süt
Kabartma tozu 1 koli
Vanilya 1 koli
3,5 su kadehi un
100 gram, ceviz
Yarım yemek kaşığı, tarçın

Şerbeti için malzemeler:
600 gram 3,5 su kadehi şeker
750 gram 3 su kadehi su
Yarım yemek kaşığı limon suyu

Üzerinin ziynet için:
Antep fıstığı
Hindistan cevizi

Gelin Tatlısı Tarifi

Öncelikle, şerbetini hazırlayalım, bunun için bir tencereye şeker ve suyu alalım, karıştırarak kaynamasını sağlayalım. Kaynamaya başladıktan sonra takribî 15 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edelim. Vakit sonunda limon suyunu ilave edip birkaç taşım kaynadıktan sonra oçağın üzerinden alalım. Şerbeti bir köşeye vazgeçip, hamurunu hazırlamaya girişelim. Hamurunu hazırlamak için, tüm akışkan malzemeleri hamur yoğurma kabına alalım, üzerine harmanlanmış kuru malzemeleriun, kabartma tozu ve vanilya alalım yoğurmaya başlayalım. Kıvama gelene kadar yoğuralım, yumuşak bir hamur olacak. Hazırladığımız hamuru, yirmi denk parça olacak biçimde hazırlayalım. Hazırladığımız hamurları elimizde yuvarlayalım.
İç malzemesini hazırlayalım,  cevizin içine tarçın ilave edip karıştıralım. Hazırladığımız yuvarlak hamuru elimize alıp evvel yassı şekle sokalım, sonra içine yarım yemek kaşığı çeviz içi koyalım ve uclarını üste gelecek biçimde kapatalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine tatlıları dizelim. Evvelden ısıtılmış 190 derecelik fırında takribî 30-35 dakika pişmeye vazgeçelim. Tatlılar piştikten sonra, soğuk şerbeti tepsinin üzerine dökelim. Tatlı şerbeti sürükledikten sonra, dilediğiniz zaman üzerine antepfıstığı ve hindistancevizi serperek servise sunalım. Afiyet olsun…

Başka bir tarif

 

Gelin Tatlısı Malzemeleri:

İç harcı için malzeme

1 çay bardğı pirinç
1 çay kadehi toz fındık
1 adet havuç

Krem şanti için malzeme
1 poşet toz şanti
1 su kadehi süt

Üzeri için malzeme

Yeteri kadar yeşil fıstık

Gelin Tatlısı

Kuru kayısıları ılık suya koyun ve şişmesini, yumuşamasını bekleyin Bu sırada iç harcı hazırlamak için pirinçleri yıkayın ve suyunu süzdükten sonra üzerine toz fındığı serpip karıştırın. Bir adet havucu rendenin en minik kısmından pirinçlerin üzerine rendeleyin ve karıştırın. Yumuşamış olan kayısıların suyunu süzüp ortalarından koparmamaya dikkat ederek açın. Hazırladığınız iç harcı kayısıların içine koyun ve kayısıları patlatmadan kapatın. İçini doldurduğunuz kayısıları tencerenin dibine dizin ve üzerine toz şeker ile karanfilleri serpin. Yeteri kadar suyunu da ilave edin ve kısık ateşte pişirin. Pişmiş olan Malatya gelin tatlısını tenceresinde soğumaya vazgeçin. Bu esnada krem şantiyi hazırlayın
Bir kabın içine toz şanti ile bir su kadehi sütü koyup mikserle iyice çırpın. Servis edeceğiniz zaman tatlıların üzerine krem şantiyi fotoğraftaki gibi sıkıp üzerine bol bol yeşil fıstık serpip ikram edin.
Afiyet olsun

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın