Malzemeler
Keki ıslatmak içi
Muhallebisi için
Üzeri için
Yapılışı
Yumurtalar ve toz şeker derin bir kap içerisinde mikser yardımı ile köpürene kadar çırpılır.
Üzerine vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilip tekrar çırpılır.
Hazırlanan kek hamuru, yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcam (40 x 27 cm ) içerisine dökülür.
Önceden ısıtılmış 175° fırında 30 dakika kadar pişirilip çıkartılır ve soğumaya bırakılır.
Soğuk süt ve toz şeker, bir kap içerisinde, şekerler eriyinceye kadar karıştırılır.
Hazırlanan şekerli süt, iyice soğumuş olan kekin üzerine, gezdirilerek dökülür.
Muhallebisini hazırlamak için, toz şanti haricindeki malzemeler, tencereye koyulup karıştırılır.
Ocağın üzerine alınıp, koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
Muhallebi biraz ılınınca, içerisine toz şanti ilave edilip mikser ile çırpılır.
Hazırlanan muhallebi, sütü tamamen çekmiş olan kekin üzerine dökülür ve düzgünce yaydırılır.
Üzerine hindistan cevizi serpiştirilir ve hazırlanan gelin pastası 1- 2 saat buzdolabında dinlendirilir.
Dolaptan çıkartılan pasta dilimlenerek servise sunulabilir. Afiyet olsun.