Tatlınızın kekini hazırlamak için derin ve geniş bir kaba yumurtaları ve toz şekeri ilave edin. Mikser desteğiyle köpük kıvamına gelene kadar 5-6 dakika süresince çırpın.
Daha sonra karışıma un, kabartma tozu ve toz vanilini de ilave ederek mikserle birkaç dakika daha çırpın.
Hazırladığınız kek harcını, dibini yağladığınız kare bir borcama dökün. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.
Pişirme sırasında ara ara bıçak desteğiyle hakimiyet ederek pişip pişmediğini hakimiyet edin. Kekiniz piştikten sonra fırından çıkararak bir kenara soğuması için vazgeçin.
Kekin tamamen soğudundan emin olduktan sonra üzerine denk ölçüde sütü dolaştırın.
Dolaştırdığınız sütün sürüklemesi için 15-20 dakika bekleyerek kekinizin yumuşamasını sağlayın.
Kek, sütü sürüklerken bir kenarda muhallebiyi hazırlamak için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye koyun.
Tel mikser desteğiyle malzemeleri çırparak topak topak olmasını önleyin. Daha sonra tencereyi ocağa koyun ve ocağın altını açın.
Devamlı karıştırdığınız ve kaynayana kadar pişirdiğiniz muhallebi, yoğun bir kıvam aldığında altını kapatın.
Muhallebi ılıklaştığında içine toz krem şantiyi ilave ederek mikser dayanağı ile 3-4 dakika süresince çırpın.
Sütü sürüklemiş olan kekin üzerine muhallebiyi hoşça yayarak üzerini streç film desteğiyle kapatın.
Buzdolabında bir gece bekleterek iyice dinlenmesini sağlayın. Ertesi gün üzerini bolca hindistan cevizi ile kaplayarak dilimlere ayırın.
Servis ederken fındık parçaları ya da kiraz şekeriyle süsleyerek tabaklara koyun. Afiyet olsun :
Gelin Pastası Tarifi Püf Noktalar
Kekinizin iyice kabarması için yumurta ve şekeri kar gibi olana kadar çırpmak oldukça ehemmiyetlidir.
Ayrıca kekin her yerinin denk kabarması için kalıbın kenarlarını yağlamamanız gerekir.