Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Gelin Pastası

Gelin Pastası

Gelin Pastası Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi un
  • 1 kutu kabartma tozu
  • 1 kutu vanilya

Keki nemlendirmek için:

  • 1,5 su kadehi soğuk süt

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kutu krem şanti

Üzeri için:

  • 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 50 gram fındık içi

Gelin Pastası Nasıl Yapılır?

  • Tatlınızın kekini hazırlamak için derin ve geniş bir kaba yumurtaları ve toz şekeri ilave edin. Mikser desteğiyle köpük kıvamına gelene kadar 5-6 dakika süresince çırpın.
  • Daha sonra karışıma un, kabartma tozu ve toz vanilini de ilave ederek mikserle birkaç dakika daha çırpın.
  • Hazırladığınız kek harcını, dibini yağladığınız kare bir borcama dökün. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.
  • Pişirme sırasında ara ara bıçak desteğiyle hakimiyet ederek pişip pişmediğini hakimiyet edin. Kekiniz piştikten sonra fırından çıkararak bir kenara soğuması için vazgeçin.
  • Kekin tamamen soğudundan emin olduktan sonra üzerine denk ölçüde sütü dolaştırın.
  • Dolaştırdığınız sütün sürüklemesi için 15-20 dakika bekleyerek kekinizin yumuşamasını sağlayın.
  • Kek, sütü sürüklerken bir kenarda muhallebiyi hazırlamak için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye koyun.
  • Tel mikser desteğiyle malzemeleri çırparak topak topak olmasını önleyin. Daha sonra tencereyi ocağa koyun ve ocağın altını açın.
  • Devamlı karıştırdığınız ve kaynayana kadar pişirdiğiniz muhallebi, yoğun bir kıvam aldığında altını kapatın.
  • Muhallebi ılıklaştığında içine toz krem şantiyi ilave ederek mikser dayanağı ile 3-4 dakika süresince çırpın.
  • Sütü sürüklemiş olan kekin üzerine muhallebiyi hoşça yayarak üzerini streç film desteğiyle kapatın.
  • Buzdolabında bir gece bekleterek iyice dinlenmesini sağlayın. Ertesi gün üzerini bolca hindistan cevizi ile kaplayarak dilimlere ayırın.
  • Servis ederken fındık parçaları ya da kiraz şekeriyle süsleyerek tabaklara koyun. Afiyet olsun :

Gelin Pastası Tarifi Püf Noktalar

  • Kekinizin iyice kabarması için yumurta ve şekeri kar gibi olana kadar çırpmak oldukça ehemmiyetlidir.
  • Ayrıca kekin her yerinin denk kabarması için kalıbın kenarlarını yağlamamanız gerekir.
  • Kek kalıbınızın kenarlarını yağladığınızda, kekiniz kenarlara tutunamayacağı için ortası kabarırken kenarları basık kalabilir.
  • Kenarlarını yağlamadığınızda ise kek harcı kabarırken kenarlara tutunarak daha denk biçimde kabarmasına dayanakçı olur. 

Konutta basitçe hazırlayabileceğiniz nefis sütlü tatlılara göz atmayı unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın