Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra buğdayı, nohudu ve fasulyeyi uygun tencerelere koyup kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
Buğdayın yapısı biraz farklı olduğu için onu bir 20 dakika haşlayıp suyunu süzüp tekrar bir yarım saat daha pişiriyoruz.
Ardından büyük bir tencereye tüm bakliyatlarımızı alıp üzerine yaklaşık 5 su bardağı su ve 1 su bardağı süt ekleyip karıştırıyoruz.
Biraz karıştırdıktan sonra 2, 5 su bardağı toz şekeri ve karanfil suyunu ilave ediyoruz ve kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
Pişen aşuremizi uygun kaplara aktarıp ilk sıcaklığı çıkana kadar bekliyoruz.
Hafif ılıyınca üzerini mevsimine göre ve arzu ettiğiniz şekilde süslüyoruz.
Ben süsleme için tarçın, susam, Hindistancevizi, badem ve fındık kullandım. Mis kokulu geleneksel aşurenizi sevdiklerinizle paylaşarak dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz🙏afiyet olsun, sevgiler🌹.