Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Gazozlu Kek

Gazozlu Kek

Tarifin Hikayesi

Gazozlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 330 ml gazoz
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket sütlü çikolata
  • Fındık parçaları
  • Toz Antep fıstığı

Gazozlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yerinde bir karıştırma kabına yumurtaları kırıp toz şeker ile köpük olana değin çırpıyoruz.
  2. Arkasından istikrarsız yağ ve gazozu ek edip hızlıca karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. 3 su bardağı un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilyayı da eleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
  4. Akıcı yağ ile yağlanmış kek kalıbına harcımızı döküyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 160° derece fırında yaklaşık 35-40 dakika kontrollü olarak kekimizi pişiriyoruz.
  6. Bu esnada üzeri için çikolatalı sosunu hazırlamaya başlıyoruz.
  7. Bunun için 1 paket sütlü çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
  8. Çikolata eriyince fındık parçalarını da ekleyip karıştırıyoruz.
  9. Kürdan testi ile kontrolünü sağladığımız kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  10. Soğuyan kekimizi uygun bir servis tabağına alıp ters çeviriyoruz.
  11. Üstüne çikolatalı sosumuzu gezdirip döküyoruz.
  12. Gazozlu kekimizin üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyip dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz, sağlık durumu olsun🎀.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın