Gaziler Helvası Tarifi İçin malzemeler
- 250 gr un
- 200 gr badem
- 100 gr toz şeker
- 100 gr tereyağı
- 2 su kadehi süt
Gaziler Helvası Nasıl Yapılır?
- Bademleri ılık suda bekletip kabuklarını soyun. Bir kaç bademi süsleme için ayırın.
- Sütü bir tencereye alıp ısıtın. Şekeri ilave edip karıştırın ve tencereyi ocağın üzerinden alın.
- Tereyağını geniş bir tavada eritin. Un ve bademleri ilave edip aralıksız karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun.
- Şekerli sütü azar azar ilave edip karıştırmaya devam edin. Helva pişince ocaktan alıp tencerenin kapağını kapatın ve yarım saat dinlendirin.
- Helvayı streç folyo ile kaplanmış derin ve ufak kalıpların içine paylaştırın. Ters çevirerek servis tabaklarına aktarın.
- Üzerine pudra şeker serpiştirin. Kavrulmuş badem, taze nane yaprakları ile süsleyin.
- Gaziler helvasını, kakaolu dondurma ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Gaziler Helvasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Helvanın kıvamını yakalatabilmek için, kullanacağınız tereyağının nitelikli olması gerekir.
- Helvayı pişirirken malzemeler aralıksız karıştırılmalıdır. Böylece aynılaşması kolaylaşır.
- Karıştırma operasyonu için kesinlikle tahta kaşık kullanın. Bu sayede helvanın kıvamını daha basit tutturabilirsiniz.
- Dilerseniz, helvanın içerisine dağılınmış ceviz veya fındık parçaları da ekleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Gaziler Helvası Kaç Kaloridir?
Gaziler helvasının bir porsiyonu, takribî 300 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat bedeli yüksek olduğu için, miktarlı bir biçimde harcanması önerilir. Dilerseniz, hemen hemen aynı kalori bedeline sahip olan irmik helvası tarifini de deneyebilirsiniz.
Hafifliği ve yumuşaklığı ile öğrenilen sütlü tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Osmanlı mutfağından servet kalan saray sarması tarifine göz atabilirsiniz.