Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,26
EURO
%-0,35
ALTIN
%1,57
BIST
%1,02
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 22.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Karışık Tatlı Tarifleri
»
Gazete Tatlısı Nasıl Yapılır?
Facebook
Twitter
Google+
10 Ocak 2018
0
1118
+
-
Gazete Tatlısı Nasıl Yapılır?
Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı ılık su,
2 yumurta,
1 çay kaşığı karbonat,
1 yemek kaşığı limon suyu.
Açmak için
2 su bardağı nişasta.
İçi için
3 su bardağı ceviz,
1 çay bardağı şeker,
Üzeri için
200 gr tereyağ.
Şerbeti için
4 su bardağı şeker,
5 su bardağı su,
3-4 damla limon suyu
Yapılışı
Hamur ele yapışmayacak şekilde yoğrulur,
Ceviz büyüklüğünde 30 beze yapılır,
Beşerli 6 gruba ayrılır,
Her biri nişastayla teker teker fincan tabağı büyüklüğünde açılarak beş tanesi üst üste koyulur,
Önce merdaneyle, biraz büyüdüğünde oklavayla büyüdüğü kadar açılır,
Oklavaya sarılarak iki kenarlardan büzdürülür ve şeklini bozmadan gazetenin üzerine açılır,
Gazetenin üzerine serilmesindeki amaç; Gazetenin yufkanın nemini alıp kuruması böylelikle kuruyan yufka şekli bozulmadan rahat sarılıyor,
Altı tane hamurunda açma işi tamamen bittikten sonra üzerine ceviz ve şeker karışımı serpilir,
Kenarları içe katlanır gazetenin ucundan tutup yukarı doğru kaldırılarak rulo sarılır,
Üç parmak genişliğinde kesilerek yağlanmış tepsiye sıralanır,
Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirilir,
Şerbeti için şeker ve su kaynatılıp şerbet biraz koyulaştığında limon suyu ilave edilip bir taşım daha kaynatıp altı kapatılır,
Şerbetin ilk sıcaklığı çıktığında tatlıda soğukken ıslatılır. Afiyet olsun.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
farklı tatlı tarifleri
Gazete Tatlısı Nasıl Yapılır
Gazete Tatlısı tarifi
şerbetli tatlılar
İlginizi Çekebilir
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Burma Baklava
Önceki Yazı
Meyveli Rulo Pasta
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı