Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,00
  • EURO
    %0,08
  • ALTIN
    %0,05
  • BIST
    %-0,25
Gazete Baklavası

Gazete Baklavası

Gazete Baklavası Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 5 su kadehi un 
  • 2 yumurta 
  • 1 kutu kabartma tozu 
  • 1 çay kadehi yoğurt 
  • 1 çay kadehi natürel maden suyu 
  • 1 çay kadehi eritilmiş tereyağı 
  • 1 tatlı kaşığı sirke 
  • ¼ limonun suyu 

Şerbeti için

  • 4 su kadehi toz şeker 
  • 4 kadeh su 

İç harcı için

  • 1 su kadehi ceviz içi 

Açmak için 

  • Nişasta 

Üzeri için

  • 150 g tereyağı 
  • 1 çay kadehi Antep fıstığı

Gazete Baklavası Nasıl Yapılır?

  • Baklava hamuru için, un, yumurta, kabartma tozu, yoğurt, maden suyu ve eritilmiş tereyağı, sirke ve limon suyunu geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice yoğurun. Hamur bezelere ayırıp unlanmış tezgaha alın. Baklavanın şerbeti için şeker ve suyu geniş bir tencereye alarak kaynatın. 
  • Dinlenen hamurları aralarına nişasta serperek incecik açın. Açtığınız yufkaları oklavaya sarıp büzün. Büyükçe bir kağıdın üzerine açarak oklavadan ayırın. Öteki bezeleri de aynı biçimde açıp kağıdın üzerine yerleştirin. 
  • Kağıdın üzerinde dinlenen yufkanın üzerine ceviz serpin. Kağıdı iki ucundan tutarak kaldırın ve yufkanın sarılmasını sağlayın. Üçer cm arayla dilimleyin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine boşluk vazgeçmeden yerleştirin. 
  • Tereyağını eritin. Üzerindeki köpüğü alıp tepsideki baklavaların üzerine dökün. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyan şerbeti sıcak baklavanın üzerine döküp Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
  • Özel günlerin ve bayramların bırakılmazı haline gelen şerbetli tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, pratik bir biçimde hazırlanan etimek tatlısını sınayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın