Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Gateau St. Honore

Gateau St. Honore

Gateau St. Honore Tarifi İçin malzemeler

Taban için:

  • 125 gram çok emelli un
  • 50 gram yumuşatılmış tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 30 gram su
  • 15 gram toz şeker
  • Bir tutam tuz

Choux Pataşu hamuru için:

  • 50 gram tereyağı
  • 250 ml su
  • 125 gram sade un
  • 15 gram pudra şekeri
  • 4 yumurta

Karamel sos için:

  • 1/2 su bardağı su
  • 1 su bardağından 2 parmak fazla toz şeker

Chiboust krema için:

  • 5 yemek kaşığı soğuk su
  • 15 gram jelatin
  • 1 vanilya çubuğu
  • 1 litre süt
  • 3/4 su bardağı mısır nişastası
  • 6 adet yumurta sarısı
  • 4 adet yumurta akı
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta kaplama için, çırpılmış

Gateau St. Honore Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için; İlk olarak taban için gereken tüm malzemeleri bir kaba alın ve hamur kıvamına getirin.
  • Hazırladığınız hamuru buzdolabına kaldırın.
  • Choux hamuru için; Bir tavanın içerisine tereyağı, su, pudra şekeri ve tuzu ilave ederek kaynatın.
  • Bu esnada unu da ilave ederek karıştırın ve hemen ocaktan alın.
  • Hamur top haline geldiğinde ise teker teker yumurtaları ilave edin ve mikserle çırpın.
  • Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Dolaptaki tabanı 20 cm çapında ve 3 mm kalınlığında açın.
  • Taban hamurunu tepsiye yerleştirin ve çatal ile üzerinde delikler açın. Bir adet çırpılmış yumurta ile kenarlarını fırçalayın.
  • Choux hamurunun üçte bcerahati krema poşetine doldurun.
  • Tabanın kenarından 3 mm’lik bir boşluk bırakın. Fırın tepsisine aralıklı olarak 20 adet ceviz büyüklüğünde choux hamuru sıkın.
  • Taban ve choux toplarını evvelden ısıtılmış 200 dereceli fırında vasati 25 dakika pişirin.
  • Pişen hamuru oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Karamel sos için; şeker ve suyu bir tencerede 145 dereceye gelene kadar pişirin.
  • Karamel sıcakken pişen choux toplarını karamelin içerisine daldırın.
  • Karamel olan kısmı tabanın üzerine aralıklı olarak yerleştirin.
  • Chiboust kreması için; Jelatini soğuk suyun içerisine alarak yumuşatın.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarılarını pudra şekeri ile karıştırın. Karışım beyaz ve koyu bir renk alana kadar çırpın ve üzerine mısır nişastası ilave edin.
  • Vanilya çubuğu ve sütü bir tencerede birlikte kaynatın. Kaynayan sütü yumurtalı karışıma ilave edin ve karıştırın.
  • Ardından karışımı süt tenceresine tekerrür alarak hem kaynatın, hem de karıştırın.
  • Yumuşayan jelatini ilave ederek tamamen eriyene kadar karıştırın. Yumurta beyazlarını bir kapta çırptıktan sonra karışıma ilave edin.
  • Malzemeleri hoşça karıştırdıktan sonra priz noktasına gelene kadar soğutun.
  • Pastanın orta kısmını hazırladığınız chiboust kreması ile doldurun ve üzerine pudra şekeri serpiştirin.
  • Altın rengi olana kadar kısa zaman pişirin. Hazırladığınız tatlıyı servis edene kadar soğuk bir yerde gizleyin. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın