Tereyağını tencereye alıp kısık ateşte eritin. Erimeye başladığında kakaoyu, süt ve şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin.
Yumurtayı bir kasede çırpıp yarısını karışıma ilave edin ve karıştırın. Petibör bisküvileri kocamanlı minikli karışıma kırın. Fındık parçalarını da ilave edin.
Kelepçeli kalıbın tabanını çıkarıp kelepçesini büyük pasta tabağına koyup mozaik pastayı onun içine basarak yerleştirin. Ganaj için kremayı kısık ateşte bir tencereye koyup kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. İçerisine çikolataları kırıp eriyene kadar karıştırın.
Hazırladığınız ganajı mozaik pastanın üzerine döküp 1 gece buzdolabında bekletin. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.