Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Gambilyalı Fava

Gambilyalı Fava

Gambilyalı Fava Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g kuru iç bakla
  • 150 g gambilya
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 100 ml soğuk sıkım zeytinyağı
  • Tuz
  • Şeker
  • 1 demet dereotu
  • 1 kırmızı soğan
  • 2 adet limon

Gambilyalı Fava Nasıl Yapılır?

  • Kuru bakla ve gambilyayı Gambilya, gambili, gumbilya gibi söylenişleri olan, mercimek büyüklüğünde yabani bakla da denilen, özellikle Ege adalarında fava diye de satılan bir bakla cinsidir iyice yıkayın.
  • Daha sonra bir-iki parmak üstüne çıkacak kadar su koyup, içerisine soğan, havuç, sarımsak, tuz ve şeker ilave edin. Kısık ateşte ara ara karıştırarak lapa haline gelene kadar pişirin ve ılımaya vazgeçin.
  • Daha sonra el robotu ile pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın. İnce olarak doğradığınız dereotlarını içine koyup tekerrür karıştırın ve payreks bir tepsiye döküp düzleyerek soğumaya vazgeçin.
  • Soğuduktan sonra istediğiniz biçimlerde kesip, üzerine doğranmış kırmızı soğan ve dereotu koyun. 1 dilim limon ve sızma zeytinyağı dolaştırarak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, olağan fava tarifine de göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın