Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Fuşya Kek

Fuşya Kek

Tarifin Hikayesi

Fuşya Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Kabartma tozu, vanilya
  • Ayrıca 1 adet mor havuç
  • 1-2 adet limon tuzu

Fuşya Kek Tarifi Yapılışı

  1. Önce mor havucumuzu soyup dilimleyelim.
  2. Bir kaba 1, 5 su bardağı su ve birkaç limon tuzu ilave ederek pişirelim. Limon suyu veya limon tuzu mor rengin kırmızıya dönüşmesini sağlıyor.
  3. Havuçlar yumuşayınca ateşten alıp rondodan geçirelim. Kırmızı bir havuç püresi elde ediyoruz.
  4. Yumurta ve şekeri çırpalım. Sıcak su ilave edip çırpmaya devam edelim.
  5. Sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu, havuç püresini ilave edip karıştıralım.
  6. En son unu kontrollü ekleyelim.
  7. Ben üzerini damla çikolata ve cevizle süsledim.
  8. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 45-50 dk. Pişirelim. İstediğimiz lila renkli bir kekimiz pişti. Özellikle çocuklarına havuç yediremeyen anneler için ideal. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın