Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Fritole

Fritole

Fritole Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 130 g kuru üzüm
  • 30 ml üzüm suyu
  • 1 yumurta
  • 200 ml süt
  • 500 g un
  • 40 g yaş maya
  • 80 g toz şeker
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Tuz

Üzeri için

  • Vanilya
  • Pudra şekeri

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Fritole Nasıl Yapılır?

Kuru üzümü bir kaseye alın ve üzerine üzüm suyunu ilave edin. Yumuşaması için 15 dakika bekletin. Yumurta ve sütü geniş bir kasede çırpın. Un, maya, şeker, limon kabuğu, tarçın ve tuzu ilave edip bir spatula desteğiyle karıştırın. Yumuşayan üzümleri ilave edin ve hamurun üzerini nemli bir bezle örterek dinlendirin. Mayalanan hamurdan bir yemek kaşığı kadar parçalar alarak kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzeri için vanilya ve pudra şekerini bir kasede karıştırın. Kızaran tatlının üzerine serperek sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın