Frigola Tadında Konutta Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
1,5 kadeh süt ile 1 koli çikolata sosu pişirilir.
Kaynama ’ya başlayınca 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin ilave edilir tercihen tereyağ
Soğumaya vazgeçilir ara ara da karıştırılır.
Sade kremşanti kullanılırsa 1 koli 80 gr sütlü veya bitter çikolata eritip 2 koli kremşantiyi 1,5 kadeh süt ile çırptığımız kremşantiye ilave edilir.
Kakaolu kremşanti kullanırsanız çikolataya gerek kalmadan yalnızca sütle hazırlayabilirsiniz.
Çırpma operasyonu devam ederken pişen ve soğumuş çikolata sosunu kremşanti ile birlikte iyice çırpılır, streç serilmiş kalıba döküp 1 gece bekletip sonra keserek servis edilir. Kolay ve damaklarda vazgeçtiği tadıyla beğeneceğiniz bir dondurma olacaktır. Afiyet olsun.