Fransız Usulü Frigo Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
1, 5 su kadehi toz şeker
4 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pirinç unu
125 gram nebatsal margarin
1 koli vanilya
Yarım su kadehi çekilmiş fındık içi
Fransız Usulü Frigo Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Toz şeker, pirinç unu, vanilya, un ve kakaoyu derin bir karıştırma kabında karıştırın.
Üzerine yavaş yavaş sütü ilave edip teflon bir tencereye aktardıktan sonra, tahta bir kaşıkla aralıksız karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika kadar karıştırmadan pişirip ocaktan alın.
Sıcak haldeyken margarin ve fındığı da ilave edip tahta bir kaşıkla acele acele karıştırarak malzemeleri bir birine yedirin.
Ilınması için bekleyin ve bir kek kalıbına pak bir buzdolabı poşeti veya streç film yayarak karışımı kalıba aktarın.
Buzdolabının derin dondurucusunda bir gece bekletin.
Servise sunmadan evvel, kalıbı ters çevirip üzerindeki naylonu çıkarın.
Üzerine kakaolu bisküvi kırıntılarını serpiştirip serperek dilimleyip servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN. .