Porsiyon: 8-10 karakter
Hazırlık süresi: 25 dakika
Pişirme süresi; 20-40 dakika
Güçlük derecesi: 2
100 gr. kek unu
100 gr. buğday nişastası
6 adet iri yumurta
150 gr. toz şeker
90 gr. eritilmiş ve hafif soğutulmuş tere yağı
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
• Fırınınızı 190 derecede ısıtın.
• Bir veya iki adet 23 cm. çapında kelepçeli kek kalıbını yağlayın. İçlerine yağlı kâğıt serin.
• Un ve nişastayı orta yükseklik bir kabın içine eleyin.
• Yumurtaları ve şekeri ısıya dayanıklı bir çanağın içinde çırpın. Çanağı içinde hafif hafif su kaynattığınız geniş bir tencerenin üzerine oturtun. (Çanağın tabanı suya değmemelidir.)
• Şeker en ince ayrıntısına kadar eriyinceye ve karışımın ısısı 45°Cye ulaşıncaya değin çırpmaya devam edin. Çanağı kenara alın ve bekletin.
• Yumurtaları soğuyuncaya kadar yüksek hızda mikser ile çırpın. Hacmi üç katına çıkmalı ve kıvamı tamamen koyulaşmalıdır.
• Geniş bir plastik spatula yardımı ile kuru malzemeleri yumurtanın içine yedirin.
• Minik bir kabın içine 2 kadeh dolusu kek karışımı koyun. Eritilmiş tereyağını ve vanilyayı içine yedirin. Bu karışımı kalan kek karışımının içine ekleyip yedirin.
• Çabucak hazırladığınız kek karışımını kek kalıplarına aktarın.
• Eğer iki kalıp kullanıyorsanız 20-30 dakika, tamamını tek kek kalıbında pişiriyorsanız 30-40 dakika kek kenarlardan içe doğru çekilmeye başlayana değin pişirin. Kek altın rengini almalı ve ortasına batırdığınız bir kürdanı dışarı çektiğinizde kürdan pak kalmalıdır.
• Kekleri soğumaları için kalıpların içinde 5 dakika bekletin.
• Kalıpların kelepçelerini gevşetin ve kenarlarını çıkarın. Keki tersyüz ederek kalıbın tabanını ve yağlı kâğıdı kekten ayırın. Keki yeniden zıt çevirin ve en ince ayrıntısına kadar soğuması için bekletin.