Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %-0,25
Frambuazlı Profiterol

Frambuazlı Profiterol

Frambuazlı Profiterol Tarifi İçin malzemeler

Şu hamuru için

  • 60 gr tereyağı
  • 1.5 çay kadehi su
  • 1.5 çay kadehi un
  • 1 tutam tuz
  • 2 yumurta

Krema için

  • 300 ml süt kreması
  • 2 yemek kaşığı pudra şeker
  • 2 çay kaşığı gül suyu
  • 250 gr ahududu

Karamel için

  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı su

Frambuazlı Profiterol Nasıl Yapılır?

  • Şu hamuru için, tereyağı ile suyu tencereye alın. Su kaynamaya başlayınca unu azar azar ilave edip tahta kaşıkla devamlı karıştırın. Tuzla tatlandırın.
  • Ocaktan alıp ılınmaya vazgeçin. Yumurtaları ilave edip kaşıkla iyice karıştırın.
  • Hamuru krema sıkma torbasına doldurup üzerine yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla sıkın.
  • Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Hamurları fırından alıp ılınınca ortadan ikiye kesin.
  • Tekerrür tepsiye yerleştirip aynı ısıda 5-6 dakika daha pişirin. Krema için, pudra şeker ile süt kremasını mikserle çırpın.
  • Gül suyunu ilave edin. Ahududuları yıkayıp sularını süzdürün. Karamel için, şeker ve 2 yemek kaşığı suyu tavaya alın.
  • Kısık ateşte şeker eriyip karamelize oluncaya kadar ısıtın. Tavayı ocaktan alıp ılındırın. Hamurların alt parçalarını servis tabağına yerleştirin.
  • Kremayı üzerlerine yayıp birer ahududu yerleştirin. Öteki hamurları üzerine kapatıp üzerlerine karamel dolaştırın. Servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın