Malzemeler
Süslemek için
Lezzet’in yemek tarifleri ile olduğu gibi tatlı tarifleri ile de hoşlandıklarınızı mutlu edebilirsiniz.
Su ve sütü tencereye alın. İrmik ve tozşekeri ilave edip aralıksız karıştırarak orta ateşte pişirin. Koyu muhallebi
kıvamını almaya başlayınca zerdeçalı ilave edip 5-6 dakika daha pişirin. Üzeri göz göz olunca tereyağını
ilave edip ocaktan alın.
Tatlı ılınınca dikdörtgen sırça kalıba 2 parmak kalınlığında dökün. Buzlukta katılaşıncaya kadar bekletip üzerini
meyve ile kaplayın. Malzeme bitene kadar tatlı ve meyveyi başkalaşımlı olarak kat kat yayıp aynı biçimde
hazırlayın. Buzdolabında katılaşıncaya kadar bekletin.
Tatlıyı servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Üzerini süslemek için ayırdığınız frambuaz ve antepfıstığı ile
süsleyip dilimleyerek servis yapın.